Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Blogi

Oman puodin omanlainen kesä

Lauantai 4.6.2011 - Emo-Anne


Seuraava kuukausi on puodin perustamisen jälkeen heti jännittävin tämän vuoden ajankirjossa. On yhdet festarit, yksi kirjanpito, yksi keittiöremontti ja yksi inventaario.

Inventaario, jollaista en ole koskaan tehnyt vielä yksin, enkä ihan osaa sanoa vieläkään kuinka se tehdään.

Kirjanpito, joka alkaa olla jo ihan tuttua puuhaa, mutta näin kesän hiljentyessä pikkuhiljaa lomakaudeksi jännittää sitäkin enemmän.

Keittiöremontti, joka meillä kotosalla alkaa tasan viikon päästä sillä, että jysäytämme keittiön maata myöten palasiksi ja aloitamme alusta (ja jota varten olen luvannut tyhjentää koko keittiön, johon minulla on nyt se tasan viikko aikaa, huh). Tämän seurauksena puoti on juhannusviikkoa edeltävän viikon kiinni kokonaan, jotta voin olla apuna keittiöhuhkimisessa. Hupaisan oloinen kesäloman aihe sekin; toiset lähtevät kanarialle, minä piikkaan keittiönlattian tuusan palasiksi :)

Ja festarit, joilla en ole koskaan ollut, enkä oikein itseasiassa ole tälläkään kertaa.

Jyväskylässä järjestetään itämaisen tanssin kesäfestarit ensi viikonloppuna, 10.-12.6.2011. Tanssiina on aina ollut festaribasaarissa mukana, ja tänäkin vuonna pyhä aikomus oli. Kunnes törmäsimme tutunlaiseen yhden naisen yrityksen ongelmaan: transmogrifiontilaitteen puutteeseen. Kun samaan aikaan pitäisi olla festaribasaarissa ja hyvän ystävän häissä toisella puolella Suomea, on ongelma aika selkeä. Pitkällisen pohdinnan jälkeen yritämme seuraavanlaista strategiaa:

Tanssiina on festariaikaan avoinna pidennetyillä aukioloajoilla koko viikonlopun. Ei basaarissa, vaan ihan täällä kivijalkalivepuodissa. Tällä tavoin saamme festarikansalle koko Tanssiinan valikoiman esille basaarialueen pienen pöydän sijaan, saamme Tanssiinan puotina tutuksi niille, jotka muuten kävisivät vain festaribasaarissa, saamme yläkerran Kisa-Designin auki samoille aukioloajoille kuin Tanssiinan, ja puotiin vanhan tutun Marja-Leenan lauantaiksi. Basaarista löytyy Tanssiinan mallinukke, joka ohjastaa festariväen perille puotiin (joka on kätevästi tanssituntipaikan ja illan konserttiesityspaikan välissä), ja toivottavasti kaikki voittavat. Festariväki saa pitkät aukioloajat, suuran valikoiman ja puodin tutuksi, minä saan häät, Marja-Leena saa puotinsa auki, ja kun kaikki on sunnuntaina ohi, lähden minä tuhoamaan keittiön betonilattiaa viikoksi.

Tällä hetkellä istun puodissa lauantai-iltapäivänä vihreä satiinimekko päällä ja korkokengissä. Marja-Leena ei ollut tuntea, kun aiemmin kävelin naapurin ruokakaupassa ohi. On vanhan ihanan tanssioppilaani, lapseni kummien lapsen lakkiaispäivä. Koska puodin sulkeutumisen jälkeen lähdemme suoraan juhliin, on juhla-asu oltava päällä aamusta asti. Ehkä pitäisi useamminkin pukeutua kuten Rouva Toimitusjohtajan arvoon kuuluu, korkokenkiin ja satiiniasuun. Jakkupukuun minua ei saa - paitsi jos se on aito Chanel ja minua varten Pariisissa teetetty, sitten voin harkita :) Mutta yllätyksekseni kukaan ei ole kummastellut tänään asuvalintaani. Jospa tämä sitten sopii tänne - dimangimanikyroidut kynnet ja suurmeikki. Monella kauppiaalla korkokengät ovat itsestäänselvyys. Minulla itsestäänselvyys on vain villasukat, muusta voidaan aina keskustella. Ehkä kokeilen tätä toistekin, onhan se erilaista herkkua toki! 

Ja kun blogitekstistä on kyse, ja minun blogistani, on myös aika kertoa jotain ihmeellisistä uutuuksista, jotka ovat löytäneet tiensä puotiin.

Erityisen iloinen olen kahdesta tuotteesta. Molemmat ovat kokonaan kotimaisia, ja molemmilla on aivan mainion tärkeä tarkoitus.

Synttärikaimani Lahtisen Mikan kuvaamat Aapakka-kuvakortit ovat saapuneet Tanssiinaan. Aapakka-korttipakka koostuu seitsemästäkymmenestä kuvakortista, joita voi käyttää inspiraationa tarinoiden löytämiseen, koreografian tekemiseen, värien, muotojen ja kuvioiden hakemiseen, tunteiden etsintään ja miksei vaikkapa vain estetiikannälkään. Kortteja voi käyttää yksin tai yhdessä, vanhustyössä, voimistelussa, itsetuntemusryhmissä, tanssitunnilla, iltahartaudessa, koulussa, missä vain missä tarina kaipaa päästä esille muodossa missä hyvänsä. Aapakkakorttien kuvat ovat ihanan tunnelmallisia, pohjoisen luonnonläheisiä, kaikille tuttuja ja kuitenkin uusia. Kuvia vuoden ympäri, elämänalueesta toiseen. Puodista löydät minun pakkani, se on aina avoinna Tanssiinan ikkunassa, ja sen esimerkkikorttien näyttely vaihtuu päivittäin. Voit vaikka iltakävelyllä käydä naukkaisemassa palasen harmoniaa ikkunasta, hakemassa ajatukset paikoilleen ennen yösijalle menoa. Tai hankkia oman pakan yöpöydälle.

Toinen tärkeä kotimaisuus joka on juuri saapumaisillaan puotiin, on Luneten kuukautiskupit. Lunettekupit ovat lääketieteellisestä silikonista rakennettuja sisäisesti käytettäviä kuukautissuojia. Puotiin niitä saapuu heti ensi viikon alussa, kahdessa koossa ja kolmessa ihastuttavassa värissä. Tanssiinasta löytyvät myös näytteet kupeista, joten niitä saa tulla katselemaan paikanpäälle, ja kyselemään ja ihmettelemään.

Kertakäyttöisiin suojiin verrattuna Lunette-kuukautiskupin käyttö säästää rahaa (kuppi pysyy oikein huollettuna käytössä vuosikausia ilman että tarvitsee ostaa kertakäyttösuojia), luontoa (niistä kertakäyttöisistä syntyy joltisestikin jätettä vuosien varrella), terveyttä (kuppi on allergisoimattomasta silikonista tehty, jolloin se ei ärsytä limakalvoja, kuivata ihoa, kerää bakteereita eikä hiosta kuumalla) ja hermoja (kuinka monesti olet unohtanut ostaa kertakäyttösuojia varastoon odottamaan menkkoja? Tai löytänyt itsesi vessasta menkkojen alettua ja huomannut ettei siteitä olekaan? Tai joutunut laittamaan perheen miesväen asialle kauppaan vastentahtoisesti?). Lisäksi kuukautiskuppia käyttämällä voit pidentää kuukautissuojan vaihto-/tyhjennysväliä jopa kahteentoista tuntiia. Siis että voit muistaa kupin aamulla ja illalla, ja unohtaa sen muutoin. Puuhata päivällä kesän rientoja normaalisti ilman että täytyy kieltäytyä uimisesta tai muusta hauskasta, ja kölliä kuumana kesäyönä vaikka ilkosillaan ilman hiostavia siteitä, housuja tai kiristäviä tamponinnaruja.

Itse olen vaihtanut Lunettekuppiin kolmisen vuotta sitten, enkä enää haluaisi vaihtaa kertakäyttöisiin. Halusin kuppeja myös puotiin tietäen Tanssiinan asiakaskunnan vaativat tarpeet ja oman haluni vähän vihreämpään tuotevalikoimaan. Lisäksi se, että Lunetet ovat kokonaan kotimaisia, on aivan mahtava asia! Sopii siis tulla rauhassa ihmettelemään kippoja puotiin, ne saapuvat heti ensi viikon alussa.

Juhlavaa kesäkuun alkua itsekullekin säädylle,

inspiraationnälkäisille ja hiostamattomia kesäpäiviä kaipaaville.

Ja tervetuloa kesäiseen puotiin!

Toivottaapi,

Tanssiinan Anne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini