Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Blogi

Helteinen heinäkuu

Perjantai 1.7.2011 - Emo-Anne


On varhainen heinäkuun ensimmäisen päivän aamu. Takanani keittiössä hurisee betoninkuivain, pöllyisestä ikkunasta ei näe ulos aamuaurinkoon, sillä kukaan ei ole pessyt ikkunoita vielä tänä kesänä. Tänään päästään kotona käyttämään uutuuttaan kiiltelevää keittiötä ensimmäisen kerran, lupasin paistaa pannukakun ensitöikseni.

On jännittävä aika. Yhtäaikaa leppoisa ja levollinen kesä, jolloin puodissa on rauhallista, asiakkailla aikaa tulla tutkailemaan ja ihmettelemään, ja sitten hurja kiirus. Inventaario on viimeistelemättä, keittiöön muuttamatta, koti siivoamatta, elokuu häämöttää jo koulujenalkuineen tulevaisuudessa ja silloin vasta kiire onkin. Syksyä varten tarvitsisi saada aikaan uusia tuotteita, nettisivuja tarvitsisi kehittää ja tuotteita lisätä sinnekin. Tähän asti olen onnistunut olemaan tuomatta töitä kotiin liiallisesti. Mutta blogin sentään kirjoitan kotisohvalla. Ja olen nukkumatta kauniina kesäaamuna, kun toiset onnellisesti näkevät unia. Luulen kyllä, että taidan kellahtaa vielä hetkeksi ennen aamutoimia, tässä on hyvin aikaa. Päiväunille seitsemän aikaan aamulla :)

Tänään puodissa sekä inventoidaan että ommellaan. Morsbagien tekoa varten on lahjoitettu ihailtava määrä kankaita, ja tänään niitä pääsevät rakentamaan muutkin kuin minä. Klo 18-20 puodissa tarjotaan hyvää seuraa, inspiroivia kankaita, piirasta ja teetä, ja kangaskassien ompelua. Ovi on auki koko illan, joten sisään saa tulla, vaikket olisi aiemmin mukana ollutkaan, tai vaikket tietäisi edes mistä on kyse. Eilen puodissa vieraili voimisteleva perhe, jolla oli Tanssiinan Morsbag jo hyvässä käytössä. Se oli löytänyt kotinsa ja työnsä kirjastokassina, ja täynnä kirjoja se oli nytkin! Mummon kesämekkokangas on saanut uuden elämän onnellisen pilkullisena kirjastokassina. Samasta kankaasta on olemassa toinenkin kassi. Se roikkuu vielä puodin naulassa odottamassa uutta omistajaansa. Ehkä se päätyy sinulle? Ehkäpä voitat sen puodin FB-arvonnassa? Tanssiinan Facebook-sivulla on nimittäin 97 ystävää. Kun sata tulee täyteen, arvomme kaikkien kavereiden kesken jotain mukavaa puodista. Ja voin jo luvata sen pilkullisen ison Morsbagin siihen kaveriksi.

Tanssiina löytyy nyt muuten jo muualtakin kuin Facebookista. Oletkos käynyt katsomassa aukioloajat.com - sivuston? Tai Twitterin? Uusin aluevaltaus puodille on Foursquare, johon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Foursquare on hauska tapa kertoa kavereille missä on ja mitä tekee. Se auttaa uusien paikkojen ja tekemisten löytämisessä tutussakin (saati vieraassa!) ympäristössä. Se on kuin partio pienoiskoossa. Käymistään paikoista saa pisteitä, ja tarpeeksi kun on seikkaillut, saa kunniamerkkejä :) Siellä voi myös antaa ja saada vinkkejä tutustumisen arvoisista asioista ja paikoista. Tanssiinan Foursquaresivullakin voi käydä antamassa oman vinkkinsä puodin suosikeista. Lisäksi Foursquaren, Twitterin ja FB:n saa juttelemaan keskenään.

Ja jos sinä tiedän jonkin sivuston, johon Tanssiinan tiedot olisi hyvä saada mukaan, vinkkaa ihmeessä, niin koetetaan järjestää!

Heinäkuu helteineen on hyvää aikaa alkaa miettiä, mitä syksyllä puuhaisi. Itse saan hyvän ystävän takaisin kotikaupunkiin, ja pääsen takuuvarmasti hyvään seuraan tanssimaan flamencoa. Myös balettia kaipaan kovasti. Syksyä ajatellen voi myös miettiä jo etukäteen tarvehankintoja. Onko kärkitossujen osto väistämättä edessä? Joko varpaat tulevat läpi balettitossuista? Minä haaveilen kukkarimpsuisesta flamencohameesta. Mutta minkä värisestä? Ja minkälaista paitaa sen kanssa voi ajatella? Kengät ovat vielä hyvässä kunnossa, mutta jos tulee uusi hame, on ehkä oltava myös uusi viuhka... Vanha mustapunainen ei sovi sen rimpsukukkakankaan kanssa. Josko tänä vuonna ottaisi itseään niskasta ja lähtisi hakemaan vaihtoehtoja hyvissä ajoin? Sen sijaan että sitten elokuun kiireessä, kun kaikki asiat on hoitamatta ja vielä ne tossutkin, ja tunti alkaa vartin päästä, ja sitten ei ehdikään enää rauhassa ajatella asiaa vaan pitää nopeasti sutaista kuminauhat solmuun ja toivoa että solmun kanssa pärjää yhden tunnin, että sitten ehkä ehtii ommella tossut valmiiksi seuraavaa viikkoa varten :) Josko ottaisit tänä vuonna aikaa, vaikka edes kolme varttia. Mieluummin ennen sitä tuntia, kun oli tarkoitus olla valmista. Ja jos oikein lasket varman päälle, voit ehtiä jättää tossusi nauhoitettavaksi puotiin, eikä siitäkään tarvitse huolehtia, muutenkin kiireisenä elokuuna.

Niiden haaveiden toteutumista odotellessa otan pienet torkut, järjestän pannukaakkutaikinan odottamaan uuninlaittoa, ja valmistaudun sitten mukavaan ja tekemisentäytteiseen päivään puodissa. Ehkä nähdään illalla?!

Unelmaista heinäkuuta, toteuta unelmasi tänä vuonna ajoissa :)

Toivottelee,

Tanssiinan Anne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini