Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Blogi

Iloisia kohtaamisia elokuussa

Perjantai 19.8.2011 - Emo-Anne


Puodin syysarki on todella pyörähtänyt käyntiin tämän viikon alusta. Jyväskylän Tanssiopisto on aloittanut syksyn tuntinsa neljä päivää sitten, ja puodissa käy sen mukainen tohina. On mukavaa, että puoti on herännyt eloon kesäkauden hiljaiselon jälkeen, ihan uusia kasvoja näkee päivittäin, lapset selkineen ja jalkoineen ovat kasvaneet, ja jotain uutta saisi olla syystuntien inspiraatioksi, vaikkei olisi niin kasvanutkaan.

Blogi on saanut viikossa varmastikin enemmän käyntejä myös kuin koskaan ennen. Heinäkuinen erinomaisen viisas (vaikka itse sanonkin) teksti kärkitossujen nauhojen ompelemisesta on saanut palvella tällä viikolla jo monia uusia tossujen nauhoittajia, ja helpottaa myös puodin arkea, kun jokaiselle tossunostajalle ei tarvitse kertoa tossuohjeita erikseen, vaan asiakkaan voi ohjata helposti tänne blogiin tutkailemaan oman kodin rauhasta käsin tossunompelun taikoja ja saloja :) Laittakaahan viestiä, jos ohjeesta tuntuu puuttuvan jotain, olisi hyvä, jos se olisi oikeasti tarpeeseen vastaava!

Pohdin tässä eräänä iltana, kuinka onnellista on olla puodissa, jossa ihmiset ovat Ihmisiä. Jokaisella on tarinansa, ja tuskin on ketään, joka puotiin astuu, kehen ei tutustuisi jollakin tavalla. On senioritanssija, jolla tarvitsee olla tietynlaiset kengät, koska toinen jalka on kokenut kovia maailman tuulissa. Ja pieni balettityttö, joka on kasvanut pituutta niin, ettei leveys ole pysynyt perässä. On teini, joka sisään tullessaan kertoo, kuinka "Heinillä on sellainen puku joka menee selästä ihanasti ristiin" (enkä minä tunne Heiniä, mutta on selvää, että minun pitäisi, ja muistaa ehdottomasti, millainen juuri SE puku on ollut). On äiti, joka valitsee tyttärelleen puvun, koska se on äidin mielestä juuri sopivan himmeän sävyinen ja hän haluaa nähdä tyttärensä juuri siinä sävyssä. Ja isä, joka istahtaa tuoliin ja pohdiskelee pesupähkinöiden ekologisuutta juurtajaksain. Toinen isä on varma, että voimistelussa tarvitaan pinkkiä kimallusta, ja nappaa kiireessä ensimmäisen sopivankokoisen pinkin kimaltavan asian mukaansa. On lapsia, jotka viettävät puolitoista tuntia peilin edessä pohtien onko liila parempi kuin vaaleansininen (sitä filosofista sorttia), ja lapsia, jotka haluavat ehdottomasti mustaa, koska nyt on musta kausi.

Lähes jokaisella valinnalla on hyvä perustelunsa. Ja usein juuri tanssitarvikeliikkeessä perustelut ovatkin tärkeitä. Puodin materiaalit ovat usein ihoa vasten päätyviä, ja hyvin henkilökohtaisia. Myös ruuhkaisena päivänä pitäisi ehtiä pysähtymään ja ajattelemaan juuri silloisen asiakkaan tarinaa. Tästä syystä toivonkin, että näin kauden alussa puotiin tulevat voisivat varata hetkisen enemmän aikaa vierailuunsa puodissa, jotta jokaisen toiveet ehtisi ottaa huomioon, jokaista kuunnella tarpeeksi, ja jokaiselle olla avuksi.

Kaiken ihanan syksynaloituskiireen keskellä huomaan kotona, etten saa ajatuksia irti puodista. Öisin pohdin modernin tanssin määritelmää (itse olen koulutukseltani tanssija, erikoistuneena neljään eri modernin tanssin tekniikkaan, ja jokainen pienen ihmisen kysymys modernin tanssin olemuksesta saa minut aivan hämilleen: kuinka selität viisivuotiaalle, mitä moderni tanssi on?!). Aamuisin selaan kuvastoja enkä osaa päättää, tilatako kaikkia maailman värejä vai vaan tuttuja ja turvallisia. Juuri sopivasti, hintsusti vai kerrankin reilulla kädellä. Töistä tullessa menee vähintään tunnin verran, että jaksaa edes ajatella kodin tarpeita, kun ajatukset ovat vielä päivän vauhdissa ja tapahtumissa. Mutta jos viisas olisi, pitäisi kodin ja työn sen verran erillään, että osaisi molemmissa ajatella vain tarpeellisen verran sitä, missä ei ole. Kohtuudella, niinkuin kaikkialla ;)

Toivotan teille kaikille blogikävijöille kohtuullista elokuuta. Sopivasti liikuntaa, luovuutta, sosiaalisuutta ja rauhaisaa oleskelua. Intoa puuhasteluun ja uuden aloittamiseen, ja ihania kynttiläisiä pimeneviä iltoja omenapiiraan ja puolukkahillon kirpeissä tuoksuissa. Toivotan teidät myös tervetulleiksi Tanssiinaan, sen ystäviksi puotiin, nettisivuille, blogiin, Facebookiin, Twitteriin ja Foursquareen.

Tähän loppuun vielä söpöinen kuva pienistä espanjalaistanssijoista, joiden päällä olevia hameellisia Intermezzon bodyja on tulossa uusi kuorma puotiin muutaman viikon päästä. Retkahdin uuteen ihanaan vaaleankeltaiseen väriin, ja uudessa kuormassa tuleekin vanhojen tuttujen vaaleanpunaisen, vaaleansinisen ja laventelin lisäksi mausteeksi puotiin myös vaaleankeltaisia pukuja. Kaikki eivät pidä pinkistä. On ilo tuoda muutama vaihtoehto valikoimiin myös niille, jotka eivät ole prinsessapinkin ystäviä!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini