Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Blogi

Viehkeän tumma marraskuu

Tiistai 15.11.2011 - Emo-Anne


Iloista marraskuuta!

Puodin päivät hämärtyvät jo neljän mailla pimeiksi. Kun minä aloitin Tanssiinan pidon, sai iltaisin laittaa tuikkuvalot palamaan ikkunaan. Alamme pian olla tuossa ajassa taas, mikä tarkoittaa, että kohta tulee kokonainen vuodenkierto täyteen puotielämää. Aika kuluu nopeaan, kun on paljon uutta omaksuttavaa ja oppimista.

Mutta ennenkuin pääsemme viettämään uuden Tanssiinan yksivuotispäiviä, on ihana joulunodotus vielä odottamatta, monet tuikkuvalot sytyttämättä, näyteikkuna laittamatta, glögit lämmittämättä ja pikkuiset ja isommat joulunodottajat palvelematta.

Tanssiina valmistautuu ensimmäiseen jouluunsa joulukalenterilla, niinkuin moni uusi innokas joulunodottelija. Kalenteri tulee puodin ikkunaan, ja sieltä sitä voi käydä ihmettelemässä aina joulukuun alusta lähtien. Toivottavasti saamme kalenterin myös Facebookiin, jotta sitä voi seurata myös puodin ulkopuolelta.

Syksy on yllättänyt kiireellisyydellään. Tästä syksystä voi erityisesti oppia ennakointia, kärsivällisyyttä ja yhteydenpitotaitoja. On ollut ihana seurata puodin elämää ja elää sen mukana, kiertää Alavudet ja Äänekosket, saada uusia tuttavia, löytää uusia toimittajia, palvella uusia ja vanhoja asiakkaita niin kuin vain taitaa. Nähdä voimistelijoiden näytökset, päästä mukaan tanssijoiden elämään ja jännitykseen ennen keikkoja. On ollut mukavaa, että puotiin on tupsahtanut väkeä mukaan seuraksi tanssitunneille, emmekä ole myöskään jääneet vaille ihania kierrätyskankaisia Morsbageja tänä kiireisenä syysaikanakaan.

Puodin Facebooksivulla kysellään neuvoa puodinpitäjän visaisimpaan ongelmaan. Jos tarjotaan väriksi jotain muuta kuin mustaa, minkä ihmeen sitä valitsee kaikista sateenkaaren sävyistä? Käy toki antamassa oma äänesi kuuluville, tällä kertaa pohdiskellaan 3/4-pituisia supplexleggingsejä. Jos minulta kysytään henkilökohtaisesti, on vastauksena suklaanruskea, petrooli tai violetti. Mutta aina ei ole viisasta kysyä minulta... 

Samaan aikaan pohdiskelurintamalla on syytä kääntää katseensa jo ensi kevääseen, ja mietiskellä Blochin uuden muotikuvaston bodeja ja hameita. Saisiko tytöille olla jotain turkoosia? Pitsi näyttää olevan esillä lähes joka puvussa, tai vekeille aseteltu kiiltävä haitarikangas. Puvuissa on flamencoa ja charlestonia, hieman jopa itämaisen tanssin tunnelmaa. Uudet tuotteet ovat pääosin olemassa vasta piirroksina, ajatuksina ja viivähdyksinä, vain muutama on saatu valmiiksi valokuvaan asti. Valitsemisen vaikeus iskee kuin karkki- (tai näin aikuisella iällä lanka-)kaupassa. Ihan kaikkea ei ole viisasta hankkia, mutta kokonaan ilman jättäytyminenkin tuntuu kohtuuttomalta. Oman lisänsä vaikeuteen tuo ennakkotilaaminen: puvut teetetään vain kerran, ja vain tilauksesta. Jälkitoimituksia ei ole, eikä tule. Kun joku tilattu tuote joskus loppuu, sitä ei enää ole olemassa. Maanpäällinen rajallisuus tulee eteen hetkessä. Lisäksi puvut toimitetaan vasta kevätauringon sulattaessa lumet. Siihenhän on vielä ikuisuus!

Noin kuukausi sitten olimme ystäväni Mikan kanssa Voionmaan lukion taiteiden yössä vierailulla Tarinagalleria-ryhmämme edustajina. Tai minä myös Tanssiinan ja oman elämäni edustajana. Lukiolaiset saivat esittää visaisia kysymyksiä ulkomailla opiskelusta, vähemmistökielisestä kansanopistosta, yritysjohtajana toimimisesta ja taidealan freelanceriuudesta. Kysymykset olivat ihanan moninaisia ja koskettavia, ja niistä kuulsi läpi lukiolaisten oman tulevaisuuden pohdinta. Se pohdinta jäi mietityttämään, ja niitä kysymyksiä pohdiskelen yhä. Mikan kanssa pohdimme asiaa myös, ja saa nähdä, josko ajatuksista joskus syntyy myös Tarinagallerialle uusia tarinoita! 

Puodin pitämisen aikataulu, isot päätökset ja odottamisen autuas vaikeus, muistuttavat kovasti aikaa lukioikäisenä. Ihan näin eilen 34 vuotta täyttäneenäkin osaan samaistua nuorten pohdintaan, ja löydän siitä paljon itseäni.

Vaan nyt keitän itselleni kupposen teetä, imuroin puodin vielä illan päätteeksi, ja taidan sytyttää yöksi jouluvalot ikkunaan, vaikka itse näyteikkuna onkin vielä perin syksyisen tunnelmainen. Onneksi luntakaan ei ole vielä satanut, joten syys se näyttää olevan pihallakin.

Muikeaa marraskuuta ja jouluisan tunnelman lämmittelemistä.

Nähdään puodissa!

-Tanssiinan Anne


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini