Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Blogi

Adventtikalenteri, luukku 1

Sunnuntai 30.11.2014 klo 13:24 - Emo-Anne


photo_29.11.2014_19.10.01.jpgTervetuloa puodin adventtikalenterin pariin!
Tämän vuoden kalenteri avautuu tuttuun tapaan joka adventtisunnuntai paljastaen luukustaan jotain ihanaa. "Jotain ihanaa" taas on rakennettu hemmotellaksemme, hoitaaksemme ja auttaaksemme teitä, armaat aktiiviliikkujat. Luukkujen sisällöt ovat lajista riippumatta sopivia sinulle, joka liikut paljon, ja saat joulun aikaan hieman odotettua lepoa pitkän treenisyksyn jälkeen. 
Minun, eli Emo-Annen lisäksi luukkuja kalenterista tänä vuonna avaavat Kirsi Hartikainen Kirsin Kuntopiiri -blogista, ja Andrea Zimmerl Sweet Sunflowers -blogista. 
Tervetuloa kanssamme hoitavan, lempeän, ja rentouttavan joulunodotuksen pariin!Säärystimiä tarvitaan talvisaikaan joka lajissa. Olet sitten balettitanssija, taitoluistelija, joogaaja, voimistelija, akrobaatti tai tankotanssija, nivelistään ja jäsenistään on hyvä pitää huolta, erityisesti treenien alun lämmittelyvaiheessa ja talvikylmällä treeneistä kotiin palatessa.
Tämän viikon adventtikalenteriluukusta paljastuukin helppo säärystinohje joka lajiin sopivaksi. Langaksi puotiin valikoitui syyspimeillä muotilangaksi noussut neonvärinen liukuvärilanka, mutta malliin sopii mikä tahansa lanka, jonka puikkosuositus on 3:n ja 4:n välissä ja mikä miellyttää silmää ja hipiää.
Pienelle balleriinalle lanka voi olla hempeän vaaleanpunaista, voimistelija strasseineen voisi pitää paljettikoristellusta langasta, flamencotanssija musta-punaisesta liukuvärilangasta. Ninjaksi kouluttautuvalle parkourihmeelle voi hyvin pimeässä piilottautuva musta olla sopiva lankaväri, lempeälle ja luonnonläheiselle joogaajalle voi valita värjäämättömän luonnonvalkean tai vaaleanharmaan, ja ulkona lenkkeilevälle voi sekoittaa mukaan heijastinlankaa lisänäkyvyydeksi lenkkipoluille.
Käytössä säärystimet voi vetäistä suoriksi lämmittämään koko säärtä aina polveen asti leggareiden tai trikoiden päälle, tai rypyttää puolipituisiksi tuomaan volyymiä ja lisälämpöä nilkalle. Kesken treenin säärystimet on helppo heivata kehon lämmettyä treenisalin nurkkaan, jossa ne odottelevat harjoitusten loppumista ja uudelleenpukemista kotimatkaa varten.

photo_5.11.2014_18.23.01.jpg
JOULUKALENTERISÄÄRYSTIMET
Tarvikkeet:
*150g kerä Schachenmayr Regia Fluormania Color -lankaa 6-säikeisenä, tässä väri no 06592
(tai vaihtoehtoisesti jotain haluamaasi 3-4:n puikoille sopivaa lankaa, esim Novitan 7 veljestä tai Cascaden 220:a). Säärystimiin kuluu yhteensä noin 100g lankaa.
*sukkapuikot kokoa 3-4 käsialan mukaan.
Säärystinten malli on helppo toteuttaa - tarvitset vain oikeita ja nurjia silmukoita. 
Myös koko on muokattavissa helposti - mallikerta on neljällä silmukalla jaollinen, joten vähentämällä 8 silmukkaa työn alussa saat pienen lapsen jalkaan soveltuvat säärystimet, ja lisäämällä työn alussa 8 silmukkaa ohjeeseen saat raavaan miekkoisen jalkaan soveltuvat säärystimet. Tämä ohje sopii keskimäärin kymmenenvanhasta liikkujasta eteenpäin aina aikuisten S/M-kokoon asti. 

photo_5.11.2014_19.20.16.jpg
Luo langalla 48 silmukkaa.
Jaa silmukat neljälle puikolle (12s/puikko) neuloen 2o, 2n -joustinneuletta, ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo joustinneuletta 6cm. Jokainen puikko alkaa oikealla silmukalla ja päättyy nurjaan tällä silmukkamäärällä, joten neulomistahdista on helppo saada kiinni.

6cm joustinneuletta neulottuasi vaihda kerroksen vaihtumiskohdassa (eli siinä, missä roikkuu aloituslanganpätkä työn alussa) sileään neuleeseen. Neulo sileää (eli pyöröneuleessa kaikki silmukat oikein) 18cm (tai kunnes säärystimen pituus on halutsta pituudesta 6cm lyhyempi). Ainaoikeaa neuloessa muista kiristää puikon vaihtumiskohdassa lankaa hieman, muutoin vaihtumiskohta jää valmiissa työssä helposti havaittavaksi.
photo_7.11.2014_8.45.38.jpg
Kun työn korkeus on 24cm (tai halutun mittaisesta säärystimestä kuusi senttiä lyhyempi), vaihda kerroksen vaihtumiskohdassa takaisin 2o, 2n -joustinneuleeseen, ja neulo joustinta vielä säärystimen loppuun asti eli 6cm.

Päättele silmukat löyhästi (kiristävä säärystimen pää on ikävän tuntuinen jalkaa vasten) ja päättele myös alku- ja loppupään pitkät langanpätkät neuleen nurjalle puolelle parsinneulan avulla.

Tee toinen säärystin tismalleen samalla tavalla.

Nautiskele hetki valmiista väri-iloittelusta, höyrytä halutessasi valmiit säärystimet, vetäise jalkaan tai kietaise joulupakettiin ja pistä tanssiksi!


Jos haluat jakaa luovuutesi kukkasen meillekin, nappaa säärystimistäsi kuva ja jaa se Instagramissa hashtagilla #joulukalenterisäärystimet, niin pääsemme mekin ihastelemaan uusia luomuksiasi!

photo_29.11.2014_19.10.22.jpg


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini