Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
« Takaisin

Pink*Pixie kestositeetPink*Pixie -kestositeet ovat puodin omaa tuotantoa, kotimaista, lähellä tuotettua käsityötä. Kestositeitä voit käyttää kuten kertakäyttöistäkin sidettä kuukautisten aikana, mutta roskiin heittämisen sijaan kangassiteet heitetäänkin pyykkikoppaan, pesuun, kuivumaan, ja odottelemaan uutta käyttöä.

Käyttöaikaa kangassiteillä on vuosikausia, ja oikein huollettuina ne säästävät hermoja, rahaa, roskaa, ja luontoa. Lisäbonuksena kangasmateriaali ihoa vasten on kertakäyttöistä sisartaan hengittävämpi ja luonnonmukaisempi, ei hiosta niin herkästi, ja kiinnitykseen käytettävä nepparikaan ei tarraa kertakäyttöteippien tapaan kiinni mihinsattuu. Värikkyys on siteissä myös hauska ominaisuus; muuten niin helposti kenkuttavaan aikaan kuusta saa pienen hyvän mielen värilisän päiväänsä.

Pink*Pixie -kestositeissä pääset kokeilemaan omalle ihollesi juuri sopivinta pintamateriaalia:
-Musta pöllöside on puuvillatrikoopintainen
-Keltapunainen raitaside on mikrofleecepintainen
-Vadelmanpunainen ompposide on luomuvelourpintainen
-Vihreä tähtiside on bambuneulospintainen

Kestositeiden käyttö ja huolto on helppoa:
Pese ihkauusi side ennen käyttöönottoa (40 asteessa), kuosittele kosteana ja anna kuivaa. Käytä kuten kertakäyttöistäkin sidettä, siteen siivekkeet kiinnitetään pikkuhousun alle nepparilla kiinni toisiinsa. Siteen "siksakpuoli" tulee aina ihoa vasten. Ompeleettomalla puolella on kosteussulku, ohut polyuretaanilaminointi, joka estää ohi- ja läpivuodot.
Käytön jälkeen huuhtaise side kylmällä vedellä ja heitä pyykkikoppaan tai koneeseen. Jos olet reissun päällä ja sidettä ei voi huuhdella, taita siteen etu- ja takareuna siteen keskelle, rullaa siivekkeet taitetun kohdan päälle, sulje nepparilla, ja saat pienen paketin, jonka voit kuljettaa kotiin pestäväksi kätevästi vaikka pienessä pussukassa. Pese koneessa muun suurinpiirtein samanvärisen pyykin seassa, kuosittele kosteana ja anna kuivaa.
Tanssiina suosittelee siteiden pesuun ympäristölle ystävällisiä pesuaineita (esim. pesupähkinöitä) ja mahdollisimman vähäistä huuhteluaineen käyttöä, jotta siteen imukyky pysyisi hyvänä.

Kestositeitä voi kokeilla myös osa-aikakäyttäjänä. Yksikin side kaapissa varmistaa sen, että kun kuukautiset alkavat, eikä kukaan ole hakenutkaan kaupasta kertakäyttösuojia, on aina varalta se yksi, jonka avulla pääsee kauppaan ja takaisin. Tai siteitä voi käyttää vain kotioloissa, jolloin ne saa varmasti pesuun kätevästi. Toiset käyttävät kestositeitä vain kuukautiskupin varmistuksena, osa mökillä kun ei halua roskata. Suuri osa kangassiteiden käyttäjistä innostuu kuitenkin vaihtamaan kertakäyttöiset kokonaan pois, kuka rahallisista syistä, kuka luontoa säästäen, kuka hauskojen kuosien takia tai herkän ihon puolustamiseksi.
 

Vaihtoehdot

Tuote Hinta
Musta pöllöside (trikoopinta)8.50 €
Keltapunainen raitaside (fleecepinta)8.50 €
Vadelmanpunainen ompposide (luomuvelourpinta)8.50 €
Vihreä tähtiside (bambuneulospinta)8.50 €
4kpl:n pakkaus (1kpl/kuosi)30.00 €